Inici » Crema de tavelles de pèsols

Crema de tavelles de pèsols

Ingredients

 
  • Les tavelles provinents 1Kg de pèsols
  • 1 ceba
  • 1 pastanga
  • 2 formatgets en porcions
  • 1 patata (opcional)
  • 1 litre d'aigua
  • 1 tassa de brou
  • Pebre i sal

Procés d'elaboració

 

Quan desgranem els pèsols, tallem la punta (per on s'agafava a la planta) i estirarem el fil que segueix. Al mateix temps val la pena anar separant les dues parts de la tavella.

Pelem la ceba i la tallem a trossos grossos. També tallem a trossos la pastanaga. Ho posem tot en una olla juntament amb les tavelles de pèsol. Si volem hi podem afegir una patata.

 

Hi afegim l'aigua i esperem que arrenqui el bull. A partir d'aquest moment ho courem uns trenta minuts a foc mig amb l'olla tapada.

 

Quan ja està cuit, apaguem el foc i passem la batedora intentant trinxar la barreja el més fina possible. Veurem que hi ha parts que fan força fils, no ens ha d'amoïnar, ja els retirarem al moment de colar-ho. Quan comenci a estar triturat, hi afegirem la tassa de brou que ajudarà a deixar la crema una mica més fina.

 

El següent pas és passar la crema per un colador xinès. Anem posant la crema en el colador i la colem amb ajuda de la batedora de ma. Aquí hi quedaran els fils de les tavelles, que anirem retirant si n'hi ha massa.

 

Una vegada haguem colat la crema, hi afegim els dos formatgets, la salem i la condimentem amb el pebre blanc. Per barrejae bé els formatgets, podem ajudar-nos altre cop de la batedora. Si veiem que la crema queda massa espessa hi podem afegir una mica més d'aigua.