Ingredients
- 500 gr de col (idealment col verda arrissada)
- 250 gr de xoriço (la recepta tradicional és xoriço ahumat)
- 600 gr de patates
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- aigua
- oli d'oliva, pebre negre i sal
Procés d'elaboració
- Pelar els alls i la ceba. Picar-los molt finet (amb la trituradora si es té)
- Posar-ho en una olla i sofregir fins que la ceba sigui transparent
- Pelar les patates i tallar-les a trossets. Afegir-les a l'olla i coure-les durant 5 minuts.
- Després afegir una mica d'aigua fins que les cobreixi i coure a foc lent durant 20-25 minuts. Estarà llest quan les patates es desfacin
- Mentrastant, tallar el xoriço i saltejar-lo a foc viu. Reservar.
- Rentar les fulles de col i tallar-les molt fines
- Un cop les patates estan cuites, tritura el caldo dins de l'olla amb una batedora
- Afegir la col i el xoriço i bullir 5 minuts
Recepta de hpps://www.recetasdeescandalo.com/caldo-verde-portugues-receta-tradicional/