Inici » Caldo concentrat (o salvavides)

Caldo concentrat (o salvavides)

Ingredients

 
  • 1kg de verdura o restes de verdura (la majoria carnosa i la minoria tipus ceba i fulla)
  • 300gr de sal gruixuda
  • 1 gotet de vi
  • oli, julivert, fonoll, ….

Procés d'elaboració

 
  • rentar verdures
  • posar l'olla al foc amb un raig d'oli i afegir les verdures, la sal i la resta d'ingredients
  • no tapem l'olla del tot perquè vagi sortint vapor durant 10 minuts
  • destapem l'olla i ho deixem a foc lent durant 50 minuts
  • treiem del foc i triturem
  • (si cal)tornem a posar al foc durant 10 minuts perquè s'acabi d'evaporar l'aigua (destapat i remenant)
  • posem en potets de vidre al congelador que ens poden durar 6 mesos o més, depenent de quan els fem servir servir (jo calculo 1 cullerada de postre per cada 1 ó 2 racions de sopa)